In Bergen op Zoom prijkt een bijzonder woonzorgproject: Woonhof Sterrelaan.
De totaalinstallatie van Woonhof Sterrelaan was in handen van InTec.

Woonhof Sterrelaan is een kleinschalig en uniek initiatief speciaal ontworpen voor ouderen met een lichte zorgbehoefte. Hier kunnen zij, ondanks hun zorgvraag, nog steeds een zelfstandig leven leiden, omringd door gelijkgestemde bewoners.
Het project omvat in totaal 20 woonstudio’s, die voorzien zijn van een eigen keuken, toilet en badkamer. Iedere bewoner beschikt over een eigen woonstudio, maar kan ook gebruik maken van de gezamenlijke ruimte en collectieve (thuis)zorg.
Een aantal studio’s zijn ook samen te voegen als tweepersoons studio voor een koppel.

Totaalinstallatie door InTec

De totaalinstallatie van Woonhof Sterrelaan was in handen van InTec, in opdracht van Bergh Bouwsystemen en Stichting Woonhof Sterrelaan. Na een periode van voorbereiding is de uitvoering gerealiseerd in slechts 6 maanden.
Van schetsontwerp tot uitvoeringsontwerp is uitgewerkt in Revit (3D-model). Door deze gedegen voorbereiding konden onze medewerkers, in nauwe samenwerking met alle bouwpartners, eenvoudig de installaties aanbrengen.

Duurzaam bouwen

Duurzaamheid staat centraal bij dit project. Woonhof Sterrelaan is gerealiseerd met het innovatieve VOXS-bouwsysteem, dat zich kenmerkt door hoge reproduceerbaarheid en flexibiliteit. De prefab elementen zijn snel te assembleren en aan te passen aan specifieke wensen, waardoor de bouwtijd aanzienlijk werd verkort.
Het gebouw is uitgerust met energiezuinige installaties en slimme automatisering. Zo realiseerden wij een aangenaam leefklimaat door gebruik te maken van een  WTW-installatie en het aanbrengen van vloerverwarming (welke ook voor verkoeling zorgt in de zomerperiode). Bovendien hebben we een accupakket met PV-panelen geïnstalleerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van slimme data. Door lokale energieopslag wordt de druk verlaagd op het energienet; een toepassing die naadloos past binnen de energietransitie in ons land.

Fijne samenwerking team E en W van InTec

Het was een leuk en uitdagend project. Mede door het inspelen op de energietransitie en de strakke bouwtijd.
Er was een fijne samenwerking met de externe partijen, maar ook tussen team E (Elektrotechniek) en W (Werktuigbouwkunde) van InTec. De collega’s hebben het hele project samen gemanaged. Ieder met zijn eigen expertise en verantwoordelijkheden, werkten ze nauw samen om binnen de gestelde uren tot een prachtig resultaat te komen.